U bent hier: Afdelingen > De Totebel > professionelen > dag Totebel

een dag in de Totebel

In De Totebel zijn er drie verschillende soorten dagen: een gewone dag, een woensdag en een vakantiedag.

Bij een gewone schooldag zet mama en/of papa het kind na school af aan De Totebel. Het kind krijgt samen met de hele groep een 4-uurtje. Daarna wordt er huiswerk gemaakt waarbij er altijd een begeleider aanwezig is. Als er geen huiswerk is, of na het huiswerk, kan het kind spelen alleen of met de anderen. Rond 17u30 is het etenstijd. Na het eten wordt er nog even gespeeld tot het tijd is om naar huis te gaan. Om 19u sluit De Totebel. Het kind slaapt thuis.

Op woensdag komen de kinderen een halve dag naar De Totebel. Samen met alle kinderen eten ze een warme maaltijd. Na het eten is er huiswerkbegeleiding. Daarna is er een activiteit met de hele groep. Dit kan in De Totebel zijn of ergens anders. Rond 16u nemen de kinderen een 4-uurtje. Tot het tijd is om naar huis te gaan, kunnen de kinderen nog spelen. De Totebel sluit om 17u30. ’s Avonds eten en slapen de kinderen dus thuis.

Op een vakantiedag wordt het kind tussen 9u30 en 10u in De Totebel verwacht. Het kind blijft dan een hele dag in De Totebel. De ene keer blijven we in De Totebel, de andere keer doen we iets buitenshuis. ’s Middags is er een warme maaltijd voorzien. De Totebel sluit om 17u30, waardoor het kind ’s avonds thuis eet.

Tijdens de grote vakantie gaan alle kinderen en begeleiders van De Totebel samen een midweek op kamp.