Een team van verschillende mensen

staat in voor de begeleiding en ondersteuning van jongeren, hun ouders en alle belangrijke personen in de omgeving.

Jongeren hebben het meest contact met hun individuele begeleider. De individuele begeleider werkt wel samen met een team. Het team ziet er per TCK een beetje anders uit.

In TCK De Overzet en TCK De Grens werken er 3 begeleiders specifiek met de jongeren. Een andere begeleider richt zich tot de ouders en omgeving (ouderbegeleider).

In TCK De Uitweg werken 4 (integrale) begeleiders die jongeren en ouders op alle vlakken begeleiden en ondersteunen.

In elk TCK project is er ’s nachts steeds een (nacht)begeleider aanwezig. 4 à 5 keer per week is dat dezelfde persoon. De rest van de nachten worden verdeeld over de andere begeleiders.

In ieder TCK is er ook een psycholoog ter beschikking. Op regelmatige tijdstippen neemt de psycholoog de tijd om met de jongere en de ouders de begeleiding te evalueren (wat loopt er goed, waar wil je meer aandacht aan besteden, hoe ziet de toekomst eruit, …). De psycholoog is er ook om de begeleiding bij te staan en verzorgt indien nodig de contacten met psychiaters en andere gespecialiseerde diensten.

Deze drie teams worden begeleid door een coördinator. Hij is de eindverantwoordelijke.

Hiernaast zijn er ook nog enkele mensen die instaan voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en de herstelling van wat stuk gaat.

 

“Een mens moet zich

in de huid van anderen

kunnen steken

om de ernst van hun problemen

te kunnen inzien.”

- Clem Schouwenaars, De vier seizoenen -